La col·lecció de Toni Catany i els primers processos fotogràfics

El proppassat 24 d’abril la Fundació Toni Catany tenia previst inaugurar la mostra de la primavera al Claustre de Sant Bonaventura de Llucmajor que enguany, en el marc de la iniciativa Els fotògrafs de la col·lecció de Toni Catany, havia de portar a Mallorca, per primera vegada, una exposició individual amb l’obra de la fotògrafa holandesa Carla van de Puttelaar.

Tot just fa un any, el 26 d’abril de 2019, s’inaugurava al claustre de Sant Bonaventura la darrera mostra de primavera: l’exposició “Col·leccionant fotografia”. L’exposició oferia una tria d’unes 150 fotografies de la col·lecció de Toni Catany, dels daguerreotips fins a les avantguardes d’entreguerres, amb representació de tècniques com ambrotips, ferrotips, cianotípies, fotogravats, plaques de vidre i papers albuminats i autors com Nadar, Carroll, Drains, Berteaux, Le Bègue, Stieglitz, Man Ray, Kertész, Strand o Weston; a més d’àlbums de retrats, targetes de visita i fotografia de viatges que oferien una visió cronològica dels processos en les tècniques i dels canvis conceptuals en el món de l’art de la fotografia.

Amb l’excusa d’aquesta efemèride, proposam a qui vulgui saber més dels diferents processos fotogràfics una sèrie de vídeos didàctics breus, però molt entenedors, fets pel George Eastman Museum, una de les institucions més importants del món en el camp de la preservació i divulgació de documents fotogràfics. Dotze vídeos que van des dels antecedents de la fotografia fins a la fotografia digital, passant pel daguerreotip, el calotip, el col·lodió humit o l’albúmina, i que trobareu en aquest enllaç: https://www.eastman.org/photographic-processes-video-series.

The Daguerreotype – Photographic Processes Series – Chapter 2 of 12, George Eastman Museum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *