Els viatges de Catany: Mèxic, octubre-novembre de 1996

“Què fotografiar a Mèxic? Voldria fer retrats, sobretot. Però… com serà la gent, serà guapa o serà lletja? Per les fotos que he vist dels fotògrafs mexicans, Mèxic és un país amb molta MÀGIA; sabré trobar-la en 15 dies?

BODEGONS També podria fer-ne alguns als mercats? A alguna casa?

I PAISATGE. Porto 4 rotllos polaroid b/n per seguir amb RUNES, que ara, en lloc de romanes o gregues, seran MAIES…

Cada viatge és una incògnita: què hi trobaré? Després del viatge, em queden un munt de vivències, records que es van esvaint i una teringa de diapos que refresquen els records. Només unes poques serviran per augmentar la col·lecció de la meva obra.”

Toni Catany, octubre de 1996
A Mèrida, Mèxic, 1996

Del 21 d’octubre al 12 de novembre de 1996, Toni Catany viatjà per primera vegada a Mèxic, en concret a la península de Yucatán, amb base a Mèrida i Tulum, des d’on va fer sortides a les platges i les runes maies. D’aquest viatge en publicà tres polaroids transportades: una al llibre Fotografies (Lunwerg, 1997) i dues més, les que podeu veure a aquesta publicació, a L’artista en el seu paradís (Lunwerg, 2000).

Catany tornà a Mèxic el 2008 i, ja després del traspàs del fotògraf, la seva obra hi viatjà el 2018 amb l’exposició “Cuando ir era volver”, que es presentà al Museo de las Artes de Guadalajara i el Centro Cultural de España de Ciutat de Mèxic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *