[Quarantena 15] Miquel Bezares rellegeix una fotografia de Catany

Pera, 1979

“La fotografia porta per títol Pera, i Catany la inclou al volum Record de Llucmajor, catàleg de l’exposició que, amb el mateix títol, organitzà l’Ajuntament l’any 2003. La imatge, datada del 1979, introduïa en aquell llibre algunes de les natures mortes realitzades pel fotògraf a Llucmajor, entre les quals es comptaven alguns dels Cossiols que són motiu central d’aquesta mostra. Es tracta d’una imatge presa al mateix corral de la casa natal de l’artista. El corral d’una casa de poble és, en rigor, un lloc ple de vida, i en aquest cas és també un espai per al fruit: una pera de contorn clarament definit sobre un fons desenfocat en què s’endevinen pedra, vegetació i cel. I, en contrast també amb els cossiols, afaiçonats pel pas lent del temps, la fruita és una expressió temporal i caduca, sostinguda en l’aire, en aquest cas, per la mà de la mare del fotògraf: la matèria més efímera, per tant, depèn per ser objecte primordial de la fotografia de la mateixa energia humana que ha creat i crearà els cossiols que han de ser homenatjats per la càmera del fotògraf, per la mirada del fill.”

Miquel Bezares, poeta i president de la Fundació Toni Catany

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *