[Quarantena_16] Cossiols, en els mots d’Arnau Pons

Cossiol nº 11, 1985

“Només aquesta tija vertical, guiada per la flama reincident, i creadora d’un alè, només aquesta parla d’arrels reclosa en l’estretor d’un vas on se l’ha obligada a estar, ens mostren ara amb el seu borrissol de neu efímera, espina humil, coriàcia fulla, tendra nafra, en àrid claustre, que aquí on hem vingut, el lloc esquerp del viure, tot grilla i calla en una tossuda espera, tot és fondo pensament i ja s’endinsa, tot roman i és resistència.”

Arnau Pons, poeta, traductor i assagista

  2 comments for “[Quarantena_16] Cossiols, en els mots d’Arnau Pons

 1. LUZ MARTÍ
  abril 16, 2020 at 12:44 pm

  MARAVILLOSO

 2. Margalida
  abril 16, 2020 at 7:00 pm

  Me crea controvèrsia aquesta col·lecció. Hi veig bellesa, candor… I per altra me connecta a un sentiment de tristesa i decadència He de dir q sa tia Maria, sa mare de’n Toni, la que tenia aquests cossiols al corral de casa seva. Tenia bona mà per les plantes. I tit servia per aferrar un teis de cactuts
  Però en aquest estat, malgrat la bellesa que treu en Toni a unes plantes que a mi me recorden l’abandó. El que hi havia al final de la vida de la tia, quan ja no en podia tenir cura dels seus cossiols

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *