Projecció d’Incerta glòria, d’Agustí Villaronga, 7 de juliol

Incerta glòria, d’Agustí Villaronga (2017)

divendres 7/7 – 19.30h

al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany (Llucmajor)

Entrada gratuïta amb reserva prèvia

El proper divendres 7 de juliol, a les 19.30h tindrà lloc al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany una nova activitat associada a l’exposició “Transferències”: la projecció de la pel·lícula d’Agustí Villaronga Incerta glòria, dins el cicle dedicat al cineasta que ha organitzat el Vicerectorat de Projecció Cultural i Universitat Oberta de la Universitat de les Illes Balears. L’acte comptarà amb una presentació a càrrec de Núria Prims, actriu protagonista de la pel·lícula; l’entrada és gratuïta prèvia reserva al següent enllaç.

Basat en la novel·la de Joan Sales, del mateix títol, el film tracta de la Guerra Civil Espanyola des del punt de vista de tres amics que lluiten al bàndol republicà al front d’Aragó el 1937, i estan enamorats de la mateixa dona. De desset nominacions, aconsegueix vuit premis Gaudí: millor actriu (Núria Prims), millor actor de repartiment (Oriol Pla) i millor fotografia (Josep M. Civit), entre d’altres.

Agustí, 1980. Calotip

Catany i Villaronga

Les transferències entre la visió d’alguns directors de cinema que el nostre fotògraf admirà i la seva pròpia mirada són un camp d’estudi que cal explorar. Entre els més propers personalment, sens dubte, Agustí Villaronga, amb qui mantingué amistat i relació des de la joventut del cineasta (també hi col·laborà, i així, per exemple, el 1976 es feu càrrec de la foto fixa del curtmetratge Al Mayurka, que el director estrenaria l’any 1980).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *