Toni Catany. Venècia després de la llum.

Venècia després de la llum

Han passat deu anys des que Catany publicà el llibre Venessia, un recull de 150 fotografies (entre les quals, algunes de les que es poden veure en aquesta mostra) que testimoniava la bellíssima obsessió que fou per a l’artista la ciutat dels carrers d’aigua.

Després d’aquell llibre preciós, després de més de trenta-cinc anys tornant a Venècia, Catany encara havia d’ampliar la seva col·lecció d’imatges, perquè no defallia en la seva determinació, i continuà, fins gairebé els seus darrers dies, en percaç d’una plena satisfacció estètica.

Les fotografies que la Fundació Toni Catany presenta en aquesta exposició recorren, doncs, totes les etapes d’aquesta recerca tècnica i artística, i en alguns casos en contrasten resultats. Aquests contrastos són significatius per a entendre la naturalesa del seu treball creatiu.

Fa uns mesos, l’exposició Toni Catany. D’anar i tornar, portava a la sala de la Pedrera, a Barcelona, la proposta d’un nou discurs, a partir d’una aproximació diferent al seu corpus. En aquella mostra no hi figuraven les fotografies de Venècia, un altre dels temes d’anar i tornar de Catany. L’exposició anual que, des de la Fundació, i amb el patrocini de l’Ajuntament de Llucmajor, dedicam a mostrar algun aspecte inèdit de l’obra de l’artista, ens permet posar el focus en aspectes més concrets del seu llegat fotogràfic, fins i tot en alguns que potser no foren prioritat per al fotògraf, com és el cas que ens ocupa. Des d’aquesta perspectiva, la tria d’imatges d’aquesta exposició ja no és la Venècia de Toni Catany, sinó la Venècia de després de Toni Catany que proposa al visitant la Fundació que porta el seu nom.

Venècia a Llucmajor

Horari de l’exposició: de dilluns a divendres de 09.00 a 14.00 h, divendres i dissabtes de 17.00 a 20.00 h.

Consulta, aquí, el full de sala de l’exposició.

  2 comments for “Toni Catany. Venècia després de la llum.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *