La sibil·la vista per Catany, als 10 anys de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat

“Al jorn del judici

parrà qui haurà fet servici”

El 16 de novembre de 2010, el Cant de la Sibil·la va ser declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat pel Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO reunit a Nairobi, Kènia. La seva candidatura va ser impulsada pel Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca.

El 24 de desembre del mateix 2010, Toni Catany retratà Isabel Jaume Martín cantant la Sibil·la a Llucmajor; tres d’aquestes fotografies il·lustren un fullet que publicà el 2015 el Consell de Mallorca per divulgar aquest drama litúrgic que s’ha interpretat de manera gairebé ininterrompuda des de l’època medieval a moltes esglésies de Mallorca.

Maria del Mar Bonet inclogué “El cant de la Sibil·la” al disc Saba de terrer (1979), que compta amb fotografies de Catany i Tomàs Monserrat.

El violagambista i director Jordi Savall, que Catany retratà en múltiples ocasions, també ha enregistrat diverses versions del cant de la Sibil·la, inclosa la mallorquina, amb la soprano Montserrat Figueras com a veu principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *