Venècia, aigua, paraula, imatges. Primera activitat al CIFTC

Venècia, aigua, paraules, imatges

a càrrec d’Enric Bou, catedràtic d’Estudis Ibèrics a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia

dimecres 3 de maig de 2023 19h, al CIFTC (c/ del fotògraf Toni Catany 2, Llucmajor)

Entrada gratuïta sense reserva prèvia – aforament limitat

HORARI ESPECIAL D’OBERTURA DEL CENTRE EL DIA DE L’ACTIVITAT: de 18 a 21h

Organitza: Servei d’Activitats Culturals de la UIB

El proper dimecres 3 de maig el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany acollirà la conferència “Venècia, aigua, paraula, imatges” a càrrec d’Enric Bou, que forma part del cicle “Ciutats de la Mediterrània. Passats i present” organitzat pel Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears. Aquesta activitat s’emmarca en el conveni de col·laboració entre la UIB i la Fundació Toni Catany, i està associada a l’exposició “Michael Kenna, Toni Catany: Confluències“, que es pot visitar actualment al CIFTC.

Enric Bou és doctor en Filologia Catalana (Universitat Autònoma de Barcelona). Actualment és catedràtic d’Estudis Ibèrics a la Universitat Ca’ Foscari de Venècia. Ha estat professor d’Estudis Hispànics a la Universitat de Brown (EUA) (1996-2011). Els seus interessos de recerca, sempre des d’una perspectiva comparatista, cobreixen una gamma àmplia de temes de la literatura espanyola i catalana i inclouen la poesia (Guerau de Liost, Pedro Salinas), l’autobiografia, les relacions entre l’art i la literatura, ciutat i literatura, i el cinema. Les seves darreres publicacions són: Invention of Space. City, Travel and Literature (Iberoamericana-Vervuert, 2013), Irradiaciones. Estudios de literatura y cine (Calambur, 2018) i Cuando editar era una fiesta. Correspondencia íntima, de Jaime Salinas(Tusquets, 2020). Ha estat president de la Societat Catalana de l’Amèrica del Nord (2007-10) i de l’Associació Italiana d’Estudis Catalans (2015-2018). Ha dirigit la Catalan Review (2010-17) i, actualment, dirigeix Rassegna Iberistica (des del 2014).

Venècia ha constituït des de sempre un veritable imant tant per a Toni Catany com per a Michael Kenna.

És LA SEVA ciutat. No se’n cansen mai, no han deixat mai de fotografiar-ne tots els racons, al llarg dels temps i de les estacions.

Tots dos li han consagrat una monografia. Tots dos en són i n’han estat els més fidels ambaixadors. Tots dos ens l’han donada a veure a través dels seus ulls, al més pregon del seu cor. Tots dos ens l’han fet i ens la fan estimar.

  1 comment for “Venècia, aigua, paraula, imatges. Primera activitat al CIFTC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *