Cristina García Rodero – El proceso creativo de una reportera. 19/9/23 al CIFTC

El dimarts 19 de setembre de 2023, a les 19 hores, el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany acollirà la conferència “El proceso creativo de una reportera” a càrrec de Cristina García Rodero, fotògrafa de prestigi internacional, Premi Nacional de Fotografia i membre de l’agència Magnum. L’activitat, organitzada pel Servei d’Activitats Culturals de la Universitat de les Illes Balears, és gratuïta, amb reserva prèvia a ticketib.

CRISTINA GARCÍA RODERO

Llicenciada en Belles Arts per la Universitat Complutense de Madrid, és una de les fotògrafes més reconegudes del panorama internacional. Professora a la facultat de Belles Arts de la Universitat d’Alcalà de Henares fins a 2007, ha compatibilitzat la docència amb la creació artística i la col·laboració periodística amb els principals mitjans espanyols i estrangers.

García Rodero és un dels màxims exponents del documentalisme espanyol. El seu particular esguard artístic sobre les tradicions ancestrals i les noves manifestacions fruit dels canvis socials contemporanis és el responsable d’una exitosa trajectòria professional que li ha reportat nombrosos premis. Autora de més d’una dotzena de llibres, entre els quals destaquen España oculta, Rituales en Haití o Fiestas y ritos, ha exposat als principals museus del món i la seva obra forma part de col·leccions permanents d’Europa i els Estats Units.

Ha rebut diversos premis entre els quals el Premi Erich Salomon (1990), el Premi Nacional de Fotografia (1996), la Medalla d’Or al Mèrit a las Belles Arts (2005), el Premi de Cultura de la Comunitat de Madrid a la trajectòria artística (2006), la Medalla al Mèrit en el Treball (2014), la Medalla d’Or de la Comunitat de Castella La Manxa (2016) i el Premi Ull Crític Especial (2020). A més, és Doctora Honoris Causa por la Universitat de Castella La Manxa (2018)

García Rodero i Catany

Cristina García Rodero i Toni Catany, que coincidiren en múltiples ocasions, es tenien una profunda admiració mútua. En són mostra la presència de diverses fotografies de García Rodero (i pràcticament totes les seves monografies) a la col·lecció particular de Catany i les paraules que García Rodero dedica a Catany, extretes del documental El temps i les coses, i que recollírem al nostre projecte 40 fotografies per una quarantena.

  3 comments for “Cristina García Rodero – El proceso creativo de una reportera. 19/9/23 al CIFTC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *