Descobrim la fotografia – visites escolars 2023/2024

Proposta educativa del Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, obert recentment, té per objectiu esdevenir un organisme actiu amb projecció local i global per al foment de la cultura fotogràfica i per al coneixement, la preservació i la difusió de l’obra de Toni Catany (1942 – 2013) mitjançant exposicions i un programa d’activitats culturals i educatives. Catany és considerat un dels fotògrafs europeus més rellevants de la segona meitat del segle XX i un dels 100 fotògrafs més influents del segle XX.Convidam tots els centres educatius a participar de la nostra proposta didàctica. L’activitat consta de dues parts:

  • Visita al centre i les exposicions.

A triar entre dues exposicions

  1. Michael Kenna, Toni Catany. Confluències Aquesta exposició s’insereix dins Confluències, una de les línies de treball del CIFTC que té l’objectiu d’establir relacions entre l’obra de Toni Catany i la d’altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. En aquest cas, les fotografies de Catany dialoguen amb les de Michael Kenna (1953, Widnes, Regne Unit) a partir de sis eixos temàtics (Venècia, Mallorca, el sud-est asiàtic, el nu, les estàtues i la natura morta) que permeten observar, tot i les diferències tècniques, algunes similituds a l’hora d’aproximar-se al fet fotogràfic.
  2. Humberto Rivas – Toni Catany. Màscares del temps Aquesta exposició s’insereix dins Confluències, una de les línies de treball del CIFTC que té l’objectiu d’establir relacions entre l’obra de Toni Catany i la d’altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937 – Barcelona, 2009), juntament amb Catany, va tenir una gran importància en la renovació del llenguatge fotogràfic a l’estat espanyol durant la segona meitat dels anys 70. D’una manera molt personal i reconeixible Rivas treballà el paisatge urbà i la figura humana a través de diferents tipologies de retrats. Per la seva banda, Toni Catany també realitzà fotografies de paisatges i retrats que podrem observar a la part final del recorregut. Cal destacar que tot i que cada un tenia un llenguatge fotogràfic propi, coincideixen en fer del pas del temps i la memòria un tema transversal en les seves obres.
  • Tallers:
  1. L’instant del temps. Aquest taller té l’objectiu que l’alumnat conegui amb més profunditat una de les temàtiques més destacades de la fotografia de Toni Catany: les natures mortes.
  2. Màscares del temps. Aquest taller té l’objectiu que l’alumnat explori la temàtica del retrat fotogràfic, posant especial èmfasi en l’evolució que aquest gènere fotogràfic ha tingut al llarg del temps i en les múltiples informacions que ens pot proporcionar un retrat.

Activitat gratuïta.
Nivells educatius: Educació Infantil 2n cicle, Educació Primària, Educació Secundària, Batxillerat, Formació Professional, Educació especial. Cada visita s’adapta als diferents nivells educatius.
Horari: dimarts i dimecres de 10h a 13h. Cada matí s’accepten dos grups – classe. Mentre un grup fa la a visita al centre i les exposicions, l’altre grup farà el taller escollit.
Disponible a partir del 18 d’octubre. 
On som: carrer del fotògraf Toni Catany, 2 (veure el mapa)
Com arribar-hi en transport públic: L501 (Palma-Llucmajor-Campos-Felanitx-Manacor), L502 (Porreres-Llucmajor-Palma), L508 (Sa Ràpita-S’Estanyol-Llucmajor-S’Arenal-Palma). Aturada: Llucmajor est.
Per a més informació i consultes: mediacio@fundaciotonicatany.cat / 971 07 12 07 / 671 333 657 
Inscripcions a través de PalmaEduca i Viu la Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *