Diu Catany, sobre l’home velat i la flor romanial

A l’expo Agua al desnudo he presentat la foto L’home velat. L’home velat és una foto de fa anys que ara he recuperat, perquè en vaig fer una ampliació digital a Caracas. És un home nu cobert per un vel, que s’ha aferrat, amb l’aigua o la suor, al cos, i on s’endevinen una mà reflectida al fons brillant, una taca vermella i taques d’aigua… És l’home velat, però l’altre dia se’m va ocórrer un altre títol, molt més suggerent: La flor romanial. Aquest títol no és descriptiu, fa tornar la foto encara més misteriosa. Com fa una estona he anotat, ‘la poesia comença allí on neix el misteri’.

La flor romanial és la flor de la rondalla del mateix títol. Era una de les rondalles preferides de les que em llegia el pare, a l’hivern, al costat del foc.

La flor romanial és una flor imaginada, impossible, miraculosa, perquè ho cura tot, fins i tot ressuscita els morts.

Vols llegir més sobre Catany i la flor romanial? Aquí trobaràs el text per al catàleg de l’exposició amb què la Fundació homenatjà el nostre fotògraf a l’octubre de 2014, un any després de la seva mort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *