Mirades fortuïtes – Dia Internacional de la Fotografia 2020

Alexis, Cuba, 1996

Mirades fortuïtes

L’instant decisiu és l’instant en què pitges el disparador de la càmera per captar una imatge fugissera, irrepetible. […] Hi ha altres maneres d’obtenir imatges interessants, a banda de les fugisseres. Al món, a part de tot el que es belluga, hi ha també calma i repòs. Hi ha temes dignes de ser fotografiats que no requereixen l’instant decisiu. Diguem que els temes fugissers pertanyen al caçador i els encalmats al pescador. En comptes d’anar a caçar, es tractaria d’anar a pescar i esperar que els peixos piquin (en aquest cas, l’instant decisiu el viuria el pobre peix, en mossegar l’ham).

Miradas fortuitas

El instante decisivo es aquel en que pulsas el disparador de la cámara para captar una imagen fugaz, irrepetible. […] Hay otras formas de obtener imágenes interesantes, aparte de las fugaces. En el mundo, además de todo
aquello que se mueve, hay calma y sosiego. Hay temas dignos de ser fotografiados que no requieren el instante decisivo. Digamos que los temas fugaces pertenecen al cazador y los sosegados al pescador. En lugar de ir a cazar, se trataría de ir a pescar y esperar a que los peces piquen (en este caso, el instante decisivo lo viviría el pobre pez al morder el anzuelo).

Fortuitous gazes

The decisive moment is the one when you press the camera shutter release to capture a fleeting, unrepeatable image. […] There are ways of
obtaining interesting images other than those that are transient. As well as everything that moves, there is calm and quiet in the world. There are subjects worthy of being photographed that do not require the decisive moment. Let us say that fleeting themes belong to the hunter and the ones at rest to the angler. Rather than going hunting, it would be a matter of going fishing and waiting for the fish to bite (in this case, the decisive moment would be experienced by the poor fish when it took the bait).

TONI CATANY

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *