“Cossiols. El temps retratat” – Exposició a la Sala Parés, Bcn (17/9-24/10/2020)

Toni Catany

COSSIOLS. El temps retratat

Sala Parés (Petritxol 5, Barcelona), del 17/9 al 24/10/2020

Horari: de dimarts a dissabte de 12:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00h

Després de presentar-se a Llucmajor la tardor de 2019, l’exposició COSSIOLS. EL TEMPS RETRATAT arriba a la Sala Parés de Barcelona, on es podrà visitar del 17 de setembre al 24 d’octubre.

La inauguració comptarà amb un acte poètic i musical en record de Toni Catany i en commemoració del 30è aniversari de la seva primera exposició a la Sala Parés, a càrrec del pianista Marcel Homar i el poeta Miquel Bezares.

L’any 1997 Toni Catany publica, a la col·lecció “Lo mínimo” de l’editorial Mestizo, el petit volum Cossiols, que recull dotze fotografies realitzades al mes d’agost de 1985 a Llucmajor (Mallorca), a la casa i al corral del carrer del Purgatori on el nostre fotògraf visqué els primers anys de la seva vida, fins que vingué a estudiar a Barcelona, la ciutat que habità fins a la seva mort. 

L’edició d’aquell llibret, Catany volgué encapçalar-la amb una dedicatòria a la seva mare carregada de significat: “a Maria Jaume Salvà, que en col·laboració amb el Temps confeccionà aquests cossiols.” L’exposició que la Sala Parés presenta ara, quan fa 30 anys que acollí, per primera vegada, una mostra dels treballs fotogràfics de Catany, vol explorar, a partir d’aquell treball, la relació entre l’espai natal de l’amic i l’austeritat d’uns objectes que fusionen el silenci mineral i l’expressió orgànica per generar, amb el traç lent, però ferm, del temps, una bellesa singular. 

Han passat sis anys des de la constitució de la Fundació Toni Catany i continuem transitant per l’arxiu de l’artista i pel color del temps a la recerca de nous vincles, intentant renovar o completar perspectives sobre la seva obra, i suscitant el contrast que ofereixi un coneixement més profund de la seva mirada. La tasca amb què ens sentim compromesos s’identifica, en aquest sentit, amb la persistència del que és simple i autèntic, com són senzilles i genuïnes les plantes retratades per la càmera del fotògraf. I és des d’aquesta sinceritat que creiem, esperançats, que el visitant d’aquesta mostra sentirà ben viu el lligam, i profunda l’arrel. Que hi reconeixerà la coherència artística del fotògraf llucmajorer.

Aquí trobareu una visita virtual en 3D a l’exposició.

  3 comments for ““Cossiols. El temps retratat” – Exposició a la Sala Parés, Bcn (17/9-24/10/2020)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *