L’imprevist. Marco Mezquida interpreta Toni Catany – 17/6/23

L’IMPREVIST. MARCO MEZQUIDA INTERPRETA TONI CATANY

Dissabte 17 de juny de 2023, 20.30h

Centre Internacional de Fotografia Toni Catany

(c/ del Fotògraf Toni Catany 2, Llucmajor)

Entrada gratuïta amb reserva prèvia, aforament limitat

ENTRADES EXHAURIDES

Parlant de les sessions fotogràfiques amb ballarins, Toni Catany ens diu: “m’agrada aprofitar els imprevistos: de vegades pots fer un dibuix i preparar la fotografia, i després encens un focus i passa com un miracle, una cosa imprevista que és molt millor que tot el que havies imaginat que volies fer. Es tracta de veure-ho i aprofitar-ho.”

Dins el nostre cicle de “Transferències”, el pianista menorquí Marco Mezquida farà dansar els ballarins retratats per Catany en una sessió única, singular, excepcional de músiques improvisades a piano sol, acompanyades per la projecció de fotografies de Toni Catany de les sèries “Somniar déus” i “Cossiols”. A “Somniar déus”, Catany captura els cossos en moviment; a “Cossiols”, el fotògraf retrata l’austeritat d’uns objectes que fusionen el silenci mineral i l’expressió orgànica per generar, amb el traç lent, però ferm, del temps, una bellesa singular.

Marco Mezquida

Hi ha consens entre crítica i públic en considerar el multipremiat pianista Marco Mezquida (Maó, 1987)  una de les aparicions més brillants de l’escena musical ibèrica en dècades, un artista destinat a conquerir qualsevol escenari imaginable arreu del món, com ja ho ha fet al festivals d’arreu del món i escenaris llegendaris com el Blue Note de Nova York, el Palau de la Música Catalana o el Konzerthaus de Viena.

Ha enregistrat més de vint discos com a líder i una cinquantena com a sideman al costat de llegendes del jazz com Lee Konitz, Dave Liebman, Jorge Rossy o Perico Sambeat i amb nous talents com Salvador Sobral, Sílvia Pérez Cruz o Andrea Motis. La seva versabilitat musical el fa capaç d’unir de manera orgànica la música popular i la culta en un cocktail personal que va del jazz a la contemporània, tot passant per l’impressionisme, el folklore o el flamenc. És, però, en els concerts a piano sol on es desferma tot el seu potencial creatiu com a improvisador i com a compositor.

marcomezquida.com

Marco Mezquida. Foto: © Dani Alvarez

  5 comments for “L’imprevist. Marco Mezquida interpreta Toni Catany – 17/6/23

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *