Verònica. Poètica de les floreres – Matinal de dansa amb la cia. Magdalena Garzón, 26/11 – 12h

Verònica. Poètica de les floreres

diumenge 26 de novembre, 12 hores

Durada prevista: 20 minuts

Accés lliure sense reserva prèvia

Direcció coreogràfica i escènica: Magdalena Garzón

Intèrprets: Èlia Genís i Blanca Tolsá

Verònica és un pas de dos que incorpora els principis de composició d’una floració ornamental així com permuta, combina i descobreix els signes que li són propis. A partir de desgranar la poètica de les floreres mallorquines i dels tapets brodats- ambdues congelen el pas del temps- es desvelen records que són teixits per les dues ballarines amb la calma i la paciència de qui està en el moment de fer-ho, les dones majors. Verònica és un homenatge a la bellesa immòbil de la vida.

Fitxa artística:

Magdalena Garzón i Torrandell, direcció coreogràfica i escènica
Èlia Genís i Rodríguez, intèrpret- ballarina
Blanca Tolsá i Rovira, intèrpret- ballarina
Mauricio Sierra, ajudant de direcció
Jordi Alomar i Payeras, assessor musical

Magdalena Garzon Torrandell

Llicenciada en Coreografia per l’Institut del Teatre. Es forma en dansa contemporània en diverses escoles de Mallorca, Catalunya i Berlín. La seva pràctica personal se centra en l’entrenament del Body Weather. Des del 2011 afina el seu interès coreogràfic en la relació entre la música i la dansa creant les peces Astres Mínims, Saïdia, Verònica, Retaule en dues parts, Vetlla i Altars profans. 

El 2017 obté la beca de l’OAEA de l’IT per a la creació de la peça de dansa Mirall dins un mirall en l’àmbit de la diversitat visual. Actualment, compagina el treball com a creadora i pedagoga amb el de la mediació, participant en projectes de l’àmbit socioeducatiu.

Èlia Genís Rodríguez

És titulada en Coreografia i Interpretació per l’Institut del Teatre de Barcelona. És educadora somàtica i professora certificada del Mètode Feldenkrais, ampliant la seva formació en aquesta línia a través de Body Mind Centering. És també dansaterapeuta, interessada en els processos psicofísics de la persona.

Es forma en dansa clàssica a la Royal Academy of Ballet, però des de molt jove amplia el concepte de dansa cap una mirada més performativa, on la dansa, el teatre i les arts conflueixen orientant el seu interès cap a la creació contemporània. S’introdueix en l’àmbit de la performance de la mà de la coreògrafa Mercedes Boronat amb qui ha col.laborat durant més de vint anys. També ha col.laborat com a ballarina amb Sabine Dahrendorf, Aimar Galí, Pietro Marullo, Montse Roig, Pau Aran, Lipi Hernández, Javier Guerrero, Irene García La Quebrá, Magdalena Garzón o Raquel Klein.

Blanca Tolsá Rovira

Graduada en dansa contemporània per l’Institut del Teatre de Barcelona el 2016, ha treballat amb Ariadna Montfort (Moaré, Grec Festival 2017), Zappalà Compagnia (24 preludi, 2017) o amb Raquel Klein, per l’espectacle de la qual Wu Wei va rebre el Premi Butaca 2020 a la millor intèrpret femenina en dansa.

El 2020 va fer residències a La Caldera, CC Barceloneta, Ca l’Estruch, Roca Umbert, Periferie Artistiche Itàlia i DevirCapa Faro per crear la seva primera peça Ecoica, estrenada al Festival Dansa Metropolitana 2022. Actualment treballa amb Constança Brncic, Paloma Muñoz Sibèria, Jacob Gómez i Anna Macau, al mateix temps que estudia el Grau Superior en Coreografia en el Institut del Teatre de Barcelona.

  1 comment for “Verònica. Poètica de les floreres – Matinal de dansa amb la cia. Magdalena Garzón, 26/11 – 12h

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *