Projecció del documental BARCELÓ, TRAÇOS DE FANG – 21/6

BARCELÓ, TRAÇOS DE FANG

Un documental de Josep Maria Civit (2024, 30’)

Divendres 21/6 – 19.30 h

Projecció + conversa entre Josep Maria Civit i Jean Marie del Moral

Entrada de franc sense reserva prèvia, aforament limitat

Una activitat en col·laboració amb la Fundació Catalunya La Pedrera

Divendres 21 de juny de 2024, el Centre Internacional de Fotografia Toni Catany acollirà la projecció del documental Barceló, traços de fang, realitzat per Josep Maria Civit amb motiu de l’exposició “Barceló. Tots som grecs“, que es pot visitar fins al proper 30 de juny a La Pedrera de Barcelona. Aquest film és un document excepcional que ens permetrà conèixer les obres i el procés creatiu de l’artista, entrar al seu taller i als seus espais de treball, i acompanyar la conceptualització i la preparació d’una exposició en un espai tan singular com La Pedrera, alhora que permet ampliar l’experiència expositiva més enllà de la sala i aprofundir en el coneixement de l’artista.

La projecció comptarà amb una presentació a càrrec de Marta Lacambra, Directora General de la Fundació Catalunya La Pedrera i Josep Maria Civit, director del documental. Després de la projecció hi haurà una conversa entre Josep Maria Civit i el fotògraf Jean Marie del Moral.

Aquesta presentació s’emmarca en l’exposició “Toni Catany: retrats i ceràmiques de Miquel Barceló”, que es pot visitar actualment al Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, a Llucmajor, i forma part del programa d’exposició expandida de “Barceló. Tots som grecs”. Una mostra que deixa constància de la relació d’amistat i d’admiració mútua entre els dos artistes. La mostra inclou els retrats que Catany va fer a Miquel Barceló i a la seva ceràmica, així com una selecció de peces de Barceló.

Josep Maria Civit

Nascut a Barcelona, després d’uns anys treballant com a fotògraf de premsa freelance el 1979 orienta la seva activitat professional cap al cinema i des de 1986 treballa com a director de fotografia. En aquest camp, destaca la seva llarga i fructífera col·laboració amb Agustí Villaronga, que li ha valgut reconeixements com dos Premis Gaudí de l’Acadèmia Catalana de Cinema a la Millor Fotografia pels llargmetratges Incerta Glòria (2018) i El Rei de l’Havana (2016) o el premi a la Millor Fotografia al Festival de Cinema de Màlaga 2021 per El ventre del mar. Ha treballat també per a altres cineastes de primer nivell com com Bigas Luna, Rosa Vergés, Judith Colell, Daniel Calparsoro, Juanma Bajo Ulloa, Susan Seidelmano o Brian de Palma.

Crèdits del documental

Direcció: Josep M. Civit

Producció: Fundació Catalunya La Pedrera / Minimal Films

Muntatge: Bernat Aragonès

VFX & post: Antaviana Films

Un projecte de © Fundació Catalunya La Pedrera, 2024

  4 comments for “Projecció del documental BARCELÓ, TRAÇOS DE FANG – 21/6

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *