En record d’Ana Briongos

Estam desolats per la notícia de la mort d’Ana Briongos, escriptora, gran viatgera i bona amiga de Toni Catany. Van fer coneixença a través de Lluïsa Rubio, amiga comuna, i en companyia de Briongos, Catany va fer alguns dels seus viatges més memorables: a l’Iran, el 1994; a Bangladesh, el 2001, o el primer viatge del llucmajorer a l’Índia, el 1996, viatge del qual en recollírem aquí els records d’Ana Briongos quan se’n complien vint-i-cinc anys.

L’Índia fascinà Catany, que hi tornà en diverses ocasions, algunes de les quals de nou en companyia de l’escriptora. A la necrològica que Briongos dedicà a l’amic al seu bloc, recordava especialment la visita que feren als temples de Palitana el 2009:

“ …un dia, passat més d’un any, ens va regalar la foto més bella que mai hagi vist. Era una foto que havia fet a Palitana. No hi va haver paraules quan ens la va donar. No es va parlar de Palitana. Palitana era allí. I era bella. Li ho vam agrair emocionats. La fotografia porta una dedicatòria: “Per en Toni i l’Ana, companys de viatge, que feren pujant a peu els 4000 escalons que possibilitaren contemplar aquesta vista de PALITANA un dia de desembre de 2009”. Avui està penjada al rebedor de casa nostra com a record d’una bonica amistat.”

El nostre condol a familiars, amics i tothom qui l’ha estimat.

Palitana, Índia, 2009

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *